Mercedes-Benz SLK: Onderhoud & Upgrades
12 mei 2020 

Mercedes-Benz SLK: Onderhoud & Upgrades

Recent hebben wij deze kanarie gele Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor onder handen genomen. Als eerste hebben we, zoals het hoort, groot onderhoud uitgevoerd. Zo zijn de remschijven voor en achter vervangen, maar is de auto ook voorzien van nieuw uitlaatsysteem. Met een mooi geluidje natuurlijk!

Naast het onderhoud wilde de eigenaar ook het interieur eens stevig aanpakken. Na al die jaren begon het interieur namelijk ook wat ouderdomsverschijnselen te vertonen. We zijn daarom begonnen met strippen van het complete interieur van deze Mercedes SLK.

Na het strippen hebben we eerst de volledige bekleding aangepakt. Zo hebben we de stoelen en de deurportieren opnieuw bekleed met zwart leer. Het dashboard hebben we daarentegen eerst goed gereinigd en alle oneffenheden hersteld. Waarna we alle dashboard panelen mat zwart hebben gemaakt in plaats van het kanarie geel.

Tot slot hebben we de SLK nog voorzien van een nieuw audiosysteem. We hebben een Alpine Radio met Bluetooth geïnstalleerd in combinatie met een Gladen Compo luidsprekers set voor een goede geluidsbeleving. Een hele upgrade als je weet wat er af-fabriek in zat geïnstalleerd. 😉

A.M.Hoeberigs
Door

A.M.Hoeberigs

op 08 Dec 2020

Ik ben sinds 1999 in het bezit van een SLK 230 met nu 120.000 km op de teller. De slechte kwaliteit van het interieur, m.n. dashboard en middenconsole lak Is een bekend probleem en doet afbreuk aan de plezier belevenis van deze auto. Nu ben ik al enige tijd op zoek naar een ervaringsdeskundige voor de restauratie van het interieur waarbij meteen de gelegenheid te baat kan worden genomen de dashboardverlichting te vervangen. Kunt u mij n.a.v. de foto’s laten weten of ik hiervoor eventueel bij jullie terecht kan en zo ja hoeveel tijd een dergelijke restauratie vergt. Ofschoon ik zelf in Gronsveld - bij Maastricht - ben ik evt ook graag - desgewenst - bereid tot Het brengen van een oriënterend bezoek aan uw bedrijf.Vriendelijke groet.

Zijlstra Automotive
Door

Zijlstra Automotive

op 10 Dec 2020

Beste heer Hoeberigs,Ik heb u even een mailtje gestuurd met wat informatie en uitleg over uw vragen. Wij zien uw recatie graag tegemoet, alvast bedankt..Met sportieve groet,Zijlstra Automotive

D. Schram
Door

D. Schram

op 04 Jul 2021

Goedemiddag, Ik heb eenzelfde SLK met hetzelfde probleem. Ik ben benieuwd of e.e.a reeds gerepareerd is en wat het kost.

Zijlstra Automotive
Door

Zijlstra Automotive

op 05 Jul 2021

Beste heer Schram, Ik heb u even een mailtje gestuurd gezien er veel is gebeurd aan deze auto en we graag willen weten wat u het liefst gedaan zou willen hebben etc.. Wij zien uw reactie uiteraard graag tegemoet.. Alvast bedankt. Met sportieve groet, Zijlstra Automotive

Reactie plaatsen