Mercedes-Benz GLE 400: Compleet alarmsysteem & Velgen
27 mei 2020 

Mercedes-Benz GLE 400: Compleet alarmsysteem & Velgen

Deze Mercedes-Benz GLE400 hebben wij voorzien van een compleet nieuw SCM alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen Alarm Klasse 3) en een voertuigvolgsysteem (voorheen Alarm Klasse 5). Hierdoor is deze SUV extra beveiligd tegen inbraak en diefstal. Het SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie bestaat uit:

  • Startonderbreker (Klasse 1)
  • Omtrekdetectie
  • Interieur detectie
  • Hellingshoekdetectie
  • Akoestische signalering (door middel van een gecodeerde noodstroomsirene)
  • Optische signalering

De startonderbreker heeft ten minste twee automatisch ingeschakelde blokkeringen; blokkering van de startmotor en de blokkering van een andere systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening. De omtrekdetectie zorgt er op zijn beurt voor dat de autodeuren, achterklep en motorkap zijn beveiligd. Indien een van de deuren wordt geopend gaat het alarmsysteem (sirene) af en springen de knipperlichten automatisch aan.

Naast het alarmsysteem is er ook een voertuigvolgsysteem ingebouwd. Het volgsysteem is een beveiligingssysteem waarmee de auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden. Dit systeem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker. Het volgsysteem is tevens gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze PAC-meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra het voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal een melding naar PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt vervolgens contact op met de eigenaar ter verificatie. In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

Tot slot hebben wij de Mercedes GLE nog voorzien van een nieuwe set 22 inch velgen met Pirelli zomerbanden. De zwarte velgen met een zijdeglans afwerking passen goed bij het zwarte exterieur van de auto. Op de velgen zijn nieuwe Pirelli P ZERO 285/35ZR22 banden gemonteerd. De P-ZERO is de ultieme Ultra High Performance band, waarbij de opgedane kennis van Pirelli in de autosport is gecombineerd met Pirelli’s partnerschap met toonaangevende autoconstructeurs. Het resultaat? Een band die perfect is afgestemd op de prestaties van elke auto. De band wordt dan ook gekenmerkt door betere tractie en rijcomfort, betere prestaties op nat wegdek, verbeterde rolweerstand en een laag geluidsniveau.

Reactie plaatsen