Target Blu Eye: Een hulpdiensten detectiesysteem
13 augustus 2020 

Target Blu Eye: Een hulpdiensten detectiesysteem

Wat is Target Blu Eye?

Target Blu Eye is een uniek en geavanceerd verkeersveiligheidssysteem dat u tijdig waarschuwt voor naderende hulpdiensten. De Target Blu Eye waarschuwt u via een akoestisch signaal en met een signaalsterkte meter op het bedieningspaneel. Op het paneel is in één oogopslag zien of de hulpdienst(en) dichterbij komen of zich juist van u verwijderen. Ook als de hulpdienst géén sirene of zwaailicht voert. Het Target Blu Eye veiligheidssysteem bestaat uit een centrale unit. een bedieningsdisplay en een antenne.

Waarom Target Blu Eye?

Jaarlijks gebeuren er in Nederland honderden ongelukken met hulpdiensten, waarbij zowel gewonden als dodelijke slachtoffers vallen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je staat voor het verkeerslicht, je dwaalt een beetje weg bij de radio en ineens staat die ambulance met loeiende sirenes achter je. Je schrikt natuurlijk en in de schrik reactie maken we soms de gekste manoeuvres om aan de kant te gaan.  Door Target Blu Eye kun je eerder anticiperen op de naderende hulpdiensten en daardoor veiliger aan de kant gaan.

Hoe werkt Target Blu Eye?

Target Blu Eye is gebaseerd op het TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerken waar de Nederlandse hulpdiensten gebruik van maken. Wanneer de C2000 apparatuur in een hulpdienstvoertuig is aangemeld in het netwerk, wordt er om de paar seconden een signaal verstuurd. Dit signaal wordt door de Blu Eye antenne opgevangen en doorgestuurd naar de centrale unit. Hier wordt het signaal omgezet in een akoestische en visuele waarschuwing op het bedieningsdisplay in je auto. De afstand waarop de Target Blu Eye de hulpdienst signaleert varieert van enkele honderden meters tot ongeveer één kilometer.

Voordelen van Target Blu Eye:

  • Waarschuwt voor naderende hulpdiensten, zoals brandweerauto’s, ambulances, en zowel opvallende als onopvallende politie-auto’s.
  • Verhoogt verkeersveiligheid voor jezelf, hulpdiensten en andere weggebruikers.
  • Voorkomt onvoorspelbare en vaak gevaarlijke manoeuvres.
  • Zorgt voor een snellere doorgang van hulpdiensten waarbij elke seconde telt.
  • Compact en daardoor gemakkelijk en onopvallend weg te werken in uw auto en te integreren in de binnenspiegel (optioneel).
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Gratis lifetime updates.

🤫 Een extra bijkomstigheid is dat de Target Blu Eye ook reageert op onopvallende politie auto’s. Als je snapt wat we bedoelen.

Legaal of illegaal?

De Target Blu Eye informeert u uitsluitend over de naderende hulpdiensten. Op deze manier draagt het systeem bij aan jouw veiligheid, die van de hulpdiensten en andere weggebruikers. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de hulpdiensten. Dit maakt het systeem legaal. In 2016 is er wel veel ophef ontstaan in de Tweede Kamer omdat de Target Blu Eye veel door criminelen gebruikt zou worden. Alleen van een verbod is het nooit gekomen. Het gebruik van de Target Blu Eye is toegestaan in heel Europa en dus ook in Nederland. Wel kan het veiligheidssysteem alleen gebruikt worden in die landen die gebruik maken van het TETRA-netwerk. Naast Nederland is dat onder ander in België, Duitsland, Groot Brittanië, Oostenrijk, Portugal, Hongarije en geheel scandinavië.

LET OP! Onder geen enkele omstandigheden vormt de Target Blu Eye een vrijbrief om de toegestane maximum snelheid of andere verkeersregels te overtreden. Rij daarom ook met de Target Blu Eye altijd verantwoord!

Reactie plaatsen