Porsche 992 4S Cabrio: Akrapovic Uitlaat Systeem
30 juli 2020 

Porsche 992 4S Cabrio: Akrapovic Uitlaat Systeem

Deze bijzonder mooie Porsche 911 4S Cabrio (992) hebben wij mogen voorzien van een compleet nieuw uitlaatsysteem. Niet zo maar een systeem, maar het Akrapovič Slip-On Race Line (Titanium) uitlaatsysteem. Het originele uitlaat systeem is dan ook compleet vanaf de Turbo’s links & rechts tot en met de perfect passende eindstukken vervangen.

Met de Slip-On Race Line worden de ontwerp limieten door Akrapovič weer naar een hoger niveau getild. De Slip-On Race Line is gemaakt van gepatenteerde titanium legeringen. Deze zijn driemaal sterker dan andere beschikbare legeringen. Door de hoge kwaliteit en sterkte zorgen ze voor producten die aanzienlijk duurzamer en hittebestendiger zijn. Door het lichtgewicht van titanium wordt het gewicht verminder met 60% ten opzichte van het originele sportuitlaatsysteem. Dit zorgt voor betere prestaties in kracht en koppeling. De uitlaat is prachtig afgewerkt met een unieke uitlaatpijpen. Van het buitenste gedeelte dat gezandstraald en gecoat is voor een langere levensduur, en is voorzien van een lasergegraveerd Akrapovič logo. Tot het binnenste gedeelte wat aan de buitenkant volledig is gepolijst en aan de binnenkant is afgewerkt met een zwarte coating.

Om het uitlaatsysteem naar een nog hoger niveau te tillen. Is de uitlaat optioneel uit te breiden met de Link Pipe set met katalysator. Aangezien de gehele achterkant toch gedemonteerd was, hebben we deze gelijk meegenomen. De high-flow linkpijpen met 300 cpsi sportkatalysatoren zorgen ervoor dat de uitlaatgassen sneller en efficiënter afgevoerd kunnen worden. Dit zorgt voor extra vermogens- en koppelwinst, maar ook een betere soundtrack.

Prestatie winst!

Zoals meermaals aangegeven zorgt het uitlaatsysteem ook voor vermogens- en koppelwinst. Dit is mede te danken aan het lichte gewicht van de uitlaat. De Akrapovič weegt maar 5,6 kg. Dat is 8,4 kg (60%) lichter dan de originele uitlaat die 14 kilo weegt. Verder neemt het vermogen toe met +10,3 kW bij 7250 rpm (omwentelingen per minuut). Dit komt neer op ongeveer 14 PK. De koppelwinst, ook wel trekkracht genoemd, neemt toe met 14,1 Nm bij 7250 rpm. Al met al een mooie toevoeging in prestatie!

Oorverdovend bruut geluid

Om ook het zintuiglijke genot te bevorderen mat een lekker en krachtig geluid natuurlijk niet ontbreken. Dit is bij de ingebouwde Akrapovič uitlaat niet anders. Vanaf het moment dat de ontsteking wordt aangezet is er al geluid te horen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het geven van akoestische feedback met een diepe en harmonische aard, waardoor een geweldig geluid wordt gecreëerd zonder concessies te doen aan het comfort. Hierdoor kunnen de inzittenden ten volle genieten van het sportieve karakter van de motor door de uitlaattonen. Het geluid is afhankelijk van de ingestelde/gewenste stand: normaal, sport of sport+.  Wat resulteert in een mooi, sportief of MEGA brute sound.

Ervaar nu het geluid! (TIP: zet het geluid hard)

Reactie plaatsen